DEPUTAATSCHAP VOOR ISRAËL

Om de belangstelling voor ‘Israël en het Joodse volk’ onder jongeren te vergroten, is de commissie ‘Israëlminded’ binnen het Deputaatschap voor Israël opgericht die zich speciaal gaat richten op (bezinnende) activiteiten voor jongeren die aan het thema ‘Het Joodse volk’ raken.

In 2018 willen we D.v. een Israëlreis voor jongeren organiseren. Informatie die nu reeds bekend is:

  • Twee dagen vrijwilligerswerk bij ALEH, een Israëlische organisatie voor Joodse, christelijke en islamitische gehandicapten
  • Ontmoeting met onze Israëlpredikant-in-opleiding M.L. Dekker
  • De reissom voor de reis bedraagt € 1499,- Daarboven is € 250 aan sponsorbijdrage nodig t.b.v. de onkosten voor het vrijwilligerswerk. In ieder geval de helft hiervan wordt door de deelnemers bijeengebracht. Voor de andere helft zorgt het deputaatschap. Als je meer dan € 125,- ophaalt komt dit ten goede aan ALEH.

Afgelopen najaar is er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Mocht je deze gemist hebben maar wel interesse hebben, vul hieronder je gegevens in, zodat we je kunnen benaderen. De reis vindt plaats van D.v. 17-28 juli 2018. Inschrijving is mogelijk via de website van Koers.

Ook is er een een workshop Bijbels koken op D.v. 19 januari 2018 (18.00-21.00). Mw. Sandee geeft toelichting over Bijbels koken en dhr. A. Karens, voorlichter van het Deputaatschap voor Israël, geeft nadere toelichting vanuit de Bijbel. We beginnen met koffie, de recepten worden besproken en tussendoor krijgen we een amuse. Ook zijn er die avond voor de liefhebbers Israëlproducten te koop. De gereduceerde prijs voor deze workshop is € 20,- p.p. Afrekenen is op de avond zelf mogelijk.Het aantal deelnemers dat mee kan doen is beperkt en deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Minimaal 10-12 personen, maximaal 25. Adres: Noordstraat 42 te Kamperland. De workshop is inmiddels volgeboekt. Mocht u/jij interesse hebben om bij eventuele herhaling van de workshop mee te doen, laat dan hier uw/jouw gegevens achter.

Geïnteresseerde groepen kunnen rechtsstreeks contact opnemen via info@verscentra.nl met de fam. Sinke, die de workshop Bijbels koken verzorgt.