DEPUTAATSCHAP VOOR ISRAËL

Als u aanwezig was op onze Israëlvrouwenochtend hebt u de heerlijke linzensoep geproefd, die de vrouwenvereniging van Woerden had bereid. Verschillende dames hebben gevraagd naar het recept. U vindt het hieronder:

Ingrediënten:
250 g rode linzen
2 uien = 250 g
200 g worteltjes
1 teen knoflook
scheut olijfolie
1 tl korianderzaad gemalen (Ketoembar)
2 tl komijnzaad gemalen (djinten)
1 liter runder- of groentebouillon. (wij hebben runderbouillon gebruikt)
250 g gezeefde tomaten
 


Zet de linzen minimaal 8 uur van te voren in ruim water
Giet ze af en spoel ze na in een fijnmazige zeef/vergiet
Snijd de ui, knoflook en wortel fijn
Verhit olie in een grote pan en smoor de uiten in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en wortel toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe de koriander en komijn erbij. Omscheppen en even meebakken.
Voeg de linzen , gezeefde tomaten en bouilllon toe en breng alles al roerend aan de kook.
Laat dit 30-40 minuten zachtjes koken. Geregeld roeren om aanbranden te voorkomen.
Eventueel met zout en peper op smaak brengen.

Eet smakelijk!