DEPUTAATSCHAP VOOR ISRAËL

Voorjaarsconferenties 2019

Israël… Het Joodse volk… Wat zegt het jou? Misschien zie je Israël als een mooi vakantieland of denk je bij het Joodse volk vooral aan de tijd van de Bijbel. Toch gaat dit thema zoveel dieper. Er zijn nog rijke beloften voor het Joodse volk, maar tegelijkertijd ook voor ons. Want als de verwerping door de Joden al tot zegen was voor de heidenen, hoeveel te meer zal dat hun aanneming zijn.
 

Tijdens deze conferenties, die georganiseerd worden in samenwerking met de JBGG, willen we dieper ingaan op het thema Israël. Wat is de verbinding tussen jou en Israël vanuit de Bijbel gezien? Welke beloften zijn er voor het Joodse volk en wat heeft dat mij te zeggen?
Over deze vragen willen we, onder andere, met elkaar nadenken tijdens een lezing, waarin Romeinen 9:1 t/m 5 en de actualiteit een plaats zal hebben. Daarnaast willen we het meer persoonlijk trekken door een Bijbelstudie te doen over Romeinen 11.
Naast de lezing en de Bijbelstudie zal er natuurlijk ook weer ruimte zijn voor ontmoeting en ontspanning met elkaar.
Op zaterdagavond worden er workshops georganiseerd, bijvoorbeeld een workshop "Bijbels koken", waarbij ook een maaltijd voor zondag wordt bereid. In Haamstede zal er een workshop "Antisemitisme" worden gehouden o.l.v. voorlichter A. Karens. 

Hieronder vind je de data en de locaties van de conferenties die DV in het voorjaar worden gehouden. Noteer deze data alvast in je agenda!

Datum Locatie Spreker vrijdagavond

Spreker zaterdagochtend

15-18 februari Wenum-Wiesel, de Buiteling ds. W. Silfhout ds. A. Schot
22-25 februari Amerongen, de Betteld Ds. J.B. Zippro ds. M.H. Schot
22-25 februari

Haamstede, Hoeve de Bosrand

ds. C.J. Meeuse ds. A.P. Baaijens
1-4 maart Ter Aar, de Boerenzwaluw ds. C.J. Meeuse ds. W. Silfhout


Aanmelden

Meld je aan voor een conferentie!