DEPUTAATSCHAP VOOR ISRAËL
Christendom en antisemitisme.jpg
Product omschrijving

Antisemitisme is een van de zwarte bladzijden uit de geschiedenis van het christendom. Door de eeuwen heen zijn joden afgeschilderd als Godsmoordenaars en duivelskinderen, en groeiden zij uit tot de stereotiepe 'ander' waartegen christenen zich afzetten. Hoe zijn deze negatieve beelden van joden precies ontstaan? Waarom uitten zoveel kerkvaders en theologen zich in zulke scherpe bewoordingen over joden? Dit boek laat zien hoe binnen het christendom de positie van joden steeds een belangrijk punt vormde om de eigen identiteit te formuleren. Naast anti-joodse geluiden klonken daarbij ook tegenstemmen, die zochten naar een positieve waardering van joden en jodendom.

Christendom en antisemitisme geeft een onthullend, genuanceerd en verrassend beeld van tweeduizend jaar christelijke worsteling met joden en jodendom, met speciale aandacht voor de Nederlandse context. Het boek bevat tekeningen van Karel Kindermans en is uitgegeven in samenwerking met de Stichting Museum Sjoel Elburg.
Bart Wallet is historicus, gespecialiseerd in joodse geschiedenis, en verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Hij is tevens gastconservator van de tentoonstelling 'Christendom en antisemitisme' in Museum Sjoel Elburg.


Overige informatie:

Auteur: Bart Wallet

Formaat: 128 pagina's

Uitgever: Uitgeverij Boekencentrum

Publicatie jaar: 2017

ISBN: 9789023951971

€ 13,99
Gerelateerde producten